Vibe Topp 20 2020: Plats 1

| 31 december 2020 | 0 Kommentarer

Det är dags igen! Vi räknar, som traditionen bjuder, ner till det nya året genom att summera det gångna årets allra bästa låtar. En smått omöjlig uppgift – med massor av låtar som inte ens ryms på listan men som alla förtjänar att nämnas. Men detta är i alla fall ett försök att summera det allra bästa med musikåret 2020. Nu kööööör vi!

Elle Limebear – Your Love Is Forever

Vi har lyssnat igenom långt över 10 000 låtar från fler än 5 700 låtar under 2020. Och av alla låtar som passerat är det här den som vi gillat allra, allra mest och som vi kanske lyssnat på flest gånger.

Redan 2019 smög den engelska artisten sig på, genom ganska lågmälda – men starka! – låtar. Men så när 2020 knappt hunnit börja drämde Martin Smiths dotter till med den av henne och Phil Wickham skrivna glädjeraketen ”Your Love Is Forever”. Och vi kunde bara inte sluta lyssna.

Var det något vi behövde under detta märkliga pandemiår så var det två saker; 1) Glädje och 2) En påminnelse om Guds eviga och trofasta kärlek. Och precis detta var ingredienserna som Elle Limebear kokade ner till denna musikaliska atombomb – som förtjänar titeln som årets låt.

Hennes debutskiva innehåller löjligt många fler diamanter (”North Star” och ”What Love Looks Like” bara för att nämna några) och är tveklöst ett av årets klart bästa album. Hennes låtskrivarpenna verkar vara gjord av allra vassaste guld, och det här var den låt vi allra minst kunde värja oss mot.

Så; Grattis, Elle. Grattis, 2020. Och grattis alla som ännu inte hört detta guldkorn. Årets låt är korad. Och vi kan inte vänta tills nästa låt med denna framtida superstjärna dyker upp.

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/2hUiYMhXitScB5vb14PXPZ?si=sjJp7YRjSz6RCHNzdbshzA

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar