Topp 15 2015: Plats 2

| 30 december, 2015 | 0 Kommentarer

Har man gjort en av årets bästa skivor ska man såklart även hamna på denna topplista. Fel vore väl annat. Men precis som i flera andra fall är det här snarare frågan om vilken av låtarna som ska väljas ut (bara en låt per skiva kan vara med på denna lista…). För när Lauren Daigle debuterade tidigare år gick hon på ren knock (även om vi faktiskt har en debutant till att presentera på denna lista…) Hennes superhit ”How Can It Be” må vara bra och må ha toppat de flesta listorna på andra sidan pölen, men faktum är att skivan – med samma namn – innehåller ännu större godbitar.

Hennes fantastiska röst och enastående förmåga att skriva låtar är en kombo som väl får vilken recensent som helst att gråta av lycka. Det här är en av årets bästa skivor, och det är väl inte frågan om hon ska vinna några priser på Dove Awards nästa år utan snarare hur många. Var helt säker – Lauren kommer du höra mycket av i framtiden. Fram tills dess hade vi fullt sjå att välja om ”Once And For All” eller ”O’Lord” skulle ta den här platsen, men till slut föll valet på ”Salt & Light”. En avskalad, stark historia där hennes röst kommer till sin yppersta rätt. Snacka om debutant!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/5K6esZhl5oHHql5U9IfLvv

How_Can_It_Be_by_Lauren_Daigle

Taggar:

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar