Switchfoot tillbaka med besked

| 1 november, 2013 | 0 Kommentarer

I januari nästa år släpper San Diegos stolthet Switchfoot sitt nya album Fading West – bandets nionde i ordning. Men för att stilla nyfikenheten för alla fans som väntat sedan 2011 på nytt material, så har bandet nu släppt en EP som de kort och gott kallar Fading West EP. Tre låtar – samtliga hämtade från albumet – har de satt ihop, och den som köper den fysiska EP:n får dessutom ett bonusspår på köpet.

Switchfoot har inte något kvar att bevisa, och det märks i deras musik. EP:n är bitvis experimentell, men genomgående lovar låtarna gott inför albumsläppet i januari. Inte minst gillar jag skarpt Who We Are”, som begåvats med höstens antagligen snyggaste intro. En typisk Switchfoot-hit, som äter sig allt längre in i medvetandet med varje lyssning.
I januari kommer alltså albumet – men tills dess kan du hålla till godo med EP:n. Putsa upp repeat-knappen tills du trycker på ”Who We Are” – hitvarning!

Spotify-länk: Switchfoot – Fading West EP

FadingWestEP-Switchfoot

Taggar:

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar