Höstens största hit?!

| 4 november, 2013 | 0 Kommentarer

Som en smocka rakt i ansiktet. Tja, när jag snubblar över The Digital Age så behövs inte många sekunders lyssning innan jag knockas av deras ”Captured”. Det här kan vara höstens största hit!

The Digital Age består av fyra av de tidigare medlemmarna i David Crowder Band, dock inte namngivaren själv. Ett visst arv från DCB-eran kan möjligen anas i ”Captured”, men den ger också mycket känsla av band som Bastille, Of Monsters And Men, Hillsong United och Anberlin. The Digital Age börjar mjukt i låten, men sedan exploderar det i ren glädje och lovsång på ett mäktigt sätt som får hösten att kännas lite ljusare.

Bandets första skiva, Evening:Morning, innehåller många spännande låtar, där de gör sin egen grej, verkligen berör och sprider glädje. En personlig favorit är avslutande ”Morning Song”, en lugn hymn med skön gitarrslinga och fågelkvitter (!) – men många fler guldkorn finns också. Och så förstås underbara ”Captured”. Missa inte detta!

Spotify-länk: The Digital Age – Captured

the-digital-age

Taggar: , , , , ,

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar