Stjärnspäckad julskiva

| 25 november, 2014 | 0 Kommentarer
I min värld har Michael W. Smith redan gjort en av de allra bästa julskivorna någonsin (It’s A Wonderful Christmas från 2007), där inga som helst superlativ riktigt gör rättvisa åt låtar som ”Christmas Angels”  och ”Sing Noel, Sing Hallelujah”. 
Med tanke på en sådan julskiva har legendaren Smith inte minsta smula kvar på julbordet att bevisa, men lika fullt släpper han en ny skiva inför denna högtid.
Denna gång tillsammans med sina vänner. Men när Michael W. Smith bjuder in sina ”friends” så handlar det inte om grannen Agda eller vilka Svenssons som helst. Här talar vi gästinhopp från Lady Antebellum, Carrie Underwood, Amy Grant och Vince Gill – bara för att nämna några. Och då kanske man ändå måste skriva att Bono faktiskt viskar (!) sig igenom ett spår på skivan. Och att ”Somewhere In My Memory” kan ge vilken julhatare som helst gåshud. Mycket mer stämningsfullt blir det inte.

Ja, ni förstår ju själva. Med sådana gäster kan det knappast gå fel. Och det gör det givetvis inte heller. För med en sådan Smith vid rodret för en julskiva är sannolikheten för misstag lika liten som risken att hitta Bob Dylans skivor på månen.
En ny magisk julskiva har anlänt.

8

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar