Ny Vineyardplatta nästa vecka

| 14 juni, 2012 | 0 Kommentarer

På tisdag (19 juni) är det premiär för det senaste albumet från Vineyar Music i USA. Skivan My Foundation är en liveinspelning från Cultivation Generation – en årlig studentkonferens i Nordvästra USA som syftar till att ”genom en mäktig upplevelse av tillbedjan och Gudsnärvaro kultivera dessa mogna kärl som bär Guds kärlek i sig – att föra dem samman för det enda syftet att sända ut dem” säger arrangören.

Skivan ska presentera nästa generation av lovsångsledare och sångförfattare inom Vineyardrörelsen, Stephen Lamert, David Linhart, Jesse Meyer, Anabeth Morgan med flera och det utlovas en stor mångfald på sångerna.

När jag själv var en nybakad lovsångsledare hemma i Linköping i mitten av 90-talet så var just Vineyardmusiken det stora och enda inflödet i ens liv, rent musikaliskt alltså. Jag kan tänka mig att det valet i sin tur styrdes av den övriga musiken man lyssnade på just då (ja – jag menar ”okristen” musik”) och där var Vineyard långt framme. Dessvärre har musiken som levererats varit mycket likartad sedan dess men det ska  bli spännande att lyssna på vad nästa generation har att leverera!

Jag kan inte låta bli att ställa mig frågan hur man behåller en balans som sångförfattare, sångare och musiker, i ivern att skapa modern musik. Att vara ”cutting edge” utan att för den skulle ge avkall på den speciella innebörden och det särskilda syfte som lovsångsmusiken trots allt har.

Taggar: , ,

Kategori: Musikbloggen

Samuel Björk

Om författaren ()

Journalist på Världen idag. Uppvuxen med ett ben i journalistiken och det andra i musiken, förutom en del andra mer eller mindre nördiga intressen. Till våren 2014 var jag, tillsammans med min hustru Frida, musikledare i Citykyrkan i Stockholm. Nu jobbar jag deltid som musiklärare på ett gymnasium i Uppsala, också det tillsammans med Frida, och spelar så ofta jag får och kan.

Lämna ett svar