Norskt sväng med Börud

| 14 december, 2014 | 0 Kommentarer

Är det någon som kan funk så är det norrmanen Ole Börud. Hans ”Keep Movin'” från 2011 var en ren uppvisning i hur funk ska göras, och den tråden har han nu plockat upp på nya skivan ”Stepping Up”. Här talar vi inte musik som är ihopslängt över en McDonalds-lunch, här är det arrangemang och musikaliska fodral som fått jäsa fram som surdegsbröd. Resultatet är en cocktail av funk och soul som är så genomarbetad att högtalarna nästan får be om ursäkt.

Ole Börud gräver sig en bra bit ner i funk-myllan och utforskar 70- och 80-tal, utan att tappa känslan för vad som funkar idag. Och rösten…ja, den är lika anpassad för att sjunga just denna genre som Zlatans fot är för att sparka en rund boll. Frågor på det?

Spotify-länk: Ole Børud – Stepping Up

untitled4

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar