NF går på knock – igen

| 20 september, 2017 | 0 Kommentarer

Få artister imponerar så mycket på mig som NF – eller Nate Feuerstein som han egentligen heter. Med en brutal ärlighet, en grym talang och en textskrivarpenna som är vassare än rakblad har han gått på knock såhär långt i karriären. Hans två första skivor ”Mansion” och ”Therapy session” är två av de starkaste skivorna de senaste åren, fyllda med låtar som absolut inte går att värja sig för (lyssna in ”Oh lord”, ”How could you leave us” och ”Ill keep on” så förstår du vad jag menar!).

Med en stadigt växande fanskara (bland annat nära 250 000 följare på Facebook, 40 (!) utsålda datum på senaste turnén hemma i USA och lyssningar i mångmiljonklassen på streamingtjänster så är allt upplagt för en grym NF-höst. För 6:e oktober kommer tredje skivan, ”Perception”, som redan innan releasen förbokats i stora upplagor. Tre smakprov har redan släppts – bland annat tunga ”Green Lights” som skrapade ihop över två miljoner visningar på Youtube på bara tre veckor. Färskaste låten – ”Let You Down” är en ny kioskvältare som tog sig direkt in på Itunes plats 25 i USA när den släpptes – starkt! Grym rap och med skön refräng utgör grunden i vad som är ännu en hitvarning från NF.

Det är hög tid att du upptäcker NF om du inte redan gjort det – för det här är ett av de riktigt stora kristna namnen just nu och definitivt ett av de allra största på den kristna hiphopscenen.

Spotify-länk: https://open.spotify.com/album/01RXXyE17pPOA8dcs73pCv

Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=ocnuOcwHNaM

 

 

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar