Mark Stuart berättar om röstproblemen

| 21 oktober, 2012 | 1 Kommentar

Nu har första delen av dokumentärserien om Audio Adrenaline lagts upp på Youtube. I denna berättar Mark Stuart öppenhjärtigt om sina röstproblem som började redan 1996 och som sedan bara eskalerade. Det är en tragiskt historia som inneburit att han har tappat sin sångröst.

Men han har länge haft ett stort hjärta för Haitis barn och varit en av initiativtagarna till organisationen Hands and feet. I den har han också lagt mer och mer tid under de senaste åren sedan bandet hade sin avskedskonsert 2007. Och för det arbetet får han betyda mycket.

Det kan låta hårt men personligen tror jag att Mark förlorade rösten på grund av att han helt enkelt inte tog hand om den som han borde. Precis som med allt i livet får våra handlingar konsekvenser. Det andra alternativet till varför tappade rösten är att den har varit måltavla för den onde, som bara är ute efter att förstöra. Däremot tror jag inte att det var Gud som ”tystade honom” eller ”tog rösten ifrån honom” (vilket är ett vanligt tankesätt i Amerika).

Sedan kan man självklart ställa sig frågan varför Gud inte har helat hans stämband så att han kan sjunga i dag. Men det hör till den kategorin av frågor som vi inte alltid får svar på under vår vandring på jorden. Och än kanske inte sista ordet är sagt i den frågan heller. Men ett är säkert – Gud har omsorg om sina barn och han ser mer än vad vi ser.

Det man kan säga är att Gud ändå har tagit denna tragiska situation och låtit något gott komma ur den. I dag får Mark vara till större hjälp än någon gång tidigare för mängder av barn på Haiti.

Det blir spännande att följa fortsättningen av denna dokumentärserie och höra hur dcTalk-veteranen Kevin Max kom in i bilden.

Taggar: ,

Kategori: Musikbloggen

Om författaren ()

Kommentarer (1)

Trackback URL | RSS med kommentarer

Sites That Link to this Post

  1. Nya videos om Audio Adrenaline : Musikbloggen | 23 november, 2012

Lämna ett svar