Ecke och One Way Brothers

| 22 oktober 2012 | 0 Kommentarer

Jag tänkte passa på att tipsa om två skivor som har dimpt ner på redaktionen under den senaste tiden.

• Den första är singer-songwritern Ecke’s svenska debutskiva Ändliga värld oändliga himmel. Personen bakom artistnamnet är Erik Bergman som har skrivit all text och musik på skivan – och även spelat alla instrument. Jag tycker mig höra referenser till artister som Andrew Peterson och Steven Curtis Chapman och det beror nog mycket på att skivan är gitarrdriven. Och man hör att Erik behärskar gitarren bra.

Hans musikaliska bakgrund innehåller bland annat ett år på Musicians Institute i Los Angeles och flera år som lovsångsledare i Sverige och i Melbourne där han gick bibelskola. Han har tidigare också spelat in en engelsk skiva, It’s All About Grace. (Därtill kan nämnas att han har varit missionspilot i Australien under två år).

Hans nya skiva uppmuntrar och berör livets stora frågor. Och jag måste säga att jag tycker att det är väldigt roligt att höra kristna musiker som skriver på svenska. Det behövs!

• Den andra skivan hör till en helt annan genre än den ovanstående, nämligen Southern gospel. Det är gruppen One Way Brothers från Örebro som har gett ut Oh, What a Time. Kvartetten, bestående av Pelle Bengtson, Håkan Isacsson, Per Henrik Huss och Bengt Johansson, har varit aktiva sedan 1972 och firar nu sitt 40-årsjubileum med denna skiva. I produktionen medverkar pianisten Mats Frändå och gitarristen Erik Mjörnell med flera.

På skivan blandas både gammalt och nytt – allt arrangerat för fyrstämmig manssång. Absolut värt att kolla upp om du gillar den här genren.

Taggar: ,

Kategori: Musikbloggen

Om författaren ()

Lämna ett svar