Lasse flyttade hem men avtrycket består

| 30 november, 2012 | 0 Kommentarer

Begravningsgudstjänsten för Lasse ”PP” Nylén börjar strax. Foto: Samuel Björk

Jag sitter i Citykyrkan i Stockholm där begravningsgudsjtänsten för Lasse ”PP” Nylén börjar om tio minuter.
Kyrkan börjar fyllas av familj, släkt, församlingssyskon och kollegor.
Lasse Nylén var helt klart en gigant inom musikvärlden på sitt sätt. Jag är själv uppväxt med Skeppsbrottet. Så fort jag lärde mig hantera pappas grammofon så satte jag på skivan i tid och otid. Jag minns exakt var hacken låg någonstans. Bland annat var det just efter att Paulus hade tagit i ormen där på ön när de var skeppsbrutna. Jag upplevde aldrig att spänningen mattades av allt eftersom jag adderade till raden av lyssningstillfällen.
Lasse lyckades skapa något fantastiskt som består.

På storbildsskärmen i anrika Citykyrkan, där Lasse själv var ungdomspastor på 70 och 80-talen, rullar bilder på Lasse PP i såväl yngre som äldre upplaga. Med vänner, barn och barnbarn.

Det är en ljus stämning som jag är säker kommer att prägla resten av högtiden.

Frid över Lasses ljusa minne.

 

Kategori: Musikbloggen

Samuel Björk

Om författaren ()

Journalist på Världen idag. Uppvuxen med ett ben i journalistiken och det andra i musiken, förutom en del andra mer eller mindre nördiga intressen. Till våren 2014 var jag, tillsammans med min hustru Frida, musikledare i Citykyrkan i Stockholm. Nu jobbar jag deltid som musiklärare på ett gymnasium i Uppsala, också det tillsammans med Frida, och spelar så ofta jag får och kan.

Lämna ett svar