Inspelning pågår – nytt från Micke Fhinn till våren

| 19 oktober 2012 | 0 Kommentarer
Johan Eckeborn och Micke Fhinn i studion.

Johan Eckeborn och Micke Fhinn i studion. Foto: Samuel Björk

Micke Fhinn i skivstudion. Foto: Samuel Björk

Micke Fhinn i skivstudion. Foto: Samuel Björk

Låtskrivaren och lovsångaren Micke Fhinn har gett ut två soloskivor tidigare, En dag i september (1996) och Spring (2001). Nu, elva år senare, pågår inspelningarna inför det tredje albumet som ska komma ut någon gång i mars 2013.

Skivan kommer ges ut på Adora Records och Musikbloggen var och hälsade på ute i studion på Ribbingebäck församlingsgård mellan Uppsala och Sala där producenten Johan Eckeborn och Micke håller på att lägga akustisk gitarr. Just nu är man i början av att lägga musikgrunderna.

Med på ett hörn finns Mickes hustru Åsa som varit med och skrivit några av texterna till låtarna på plattan. Det kommer att bli en blandning av såväl enkla raka lovsånger men också en del mer berättande sånger om livet i tron.

Förutom soloskivorna har Micke och hustrun Åsa gjort plattan Det bästa i livet (2006) och Micke finns med på ett flertal liveinspelningar.

Taggar: , ,

Kategori: Musikbloggen

Samuel Björk

Om författaren ()

Journalist på Världen idag. Uppvuxen med ett ben i journalistiken och det andra i musiken, förutom en del andra mer eller mindre nördiga intressen. Till våren 2014 var jag, tillsammans med min hustru Frida, musikledare i Citykyrkan i Stockholm. Nu jobbar jag deltid som musiklärare på ett gymnasium i Uppsala, också det tillsammans med Frida, och spelar så ofta jag får och kan.

Lämna ett svar