Grym ”Jesusmusik” från Detroit

| 23 september 2020 | 0 Kommentarer

För ganska exakt ett år sedan tipsade vi om Alive City och deras elektrohit ”Only Ever”. 2,5 miljoner streams senare för låten är det dags igen att tipsa om Detroitgänget, men nu med ett helt nytt sound.

Det sex man starka bandet drar sig inte för att hoppa oblygt över genregränser – men på något sätt lyckas de landa på fötterna vid varje tillfälle. Nya singeln ”Lay ’Em Down” är ytterligare ett bevis, där bandet denna gång skapar en hybrid av gospel/sydstatsrock/lovsång/rock i lite samma anda som kanske We The Kingdom eller Welshly Arms hade kunnat låta.

Alive City säger själva att de försöker skapa så bra ”Jesusmusik” som det är möjligt – och ”Lay ’Em Down” är ytterligare ett exempel på att dom lyckas RIKTIGT bra!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/0F3DmcJkGtDB9axPmLfUHw?si=-43utu0BQXu3YXYc6dlLjA

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar