20 år med Gotee Records

| 20 september 2014 | 0 Kommentarer

Det är svårt och tro att det gått 20 år sedan tidigare DC Talk-trummisen och numer solostjärnan TobyMac grundade vad som skulle komma att bli lite av en institution på den kristna skivbolagsmarknaden. För med fingertoppskänsla för att hitta nya artister i absoluta världsklass har Gotee Records gjort sig kända för att hitta de där riktiga guldkornen och göra dem till stjärnor. För det är svårt att bara vifta bort att Gotee fostrat artister och grupper som Relient K, Grits, Sarah Kelly, Familyforce5 och John Reuben, och nu på senare år nya stjärnskott som Jamie Grace och Capital Kings.

Nu firar bolaget sitt 20-årsjubileum med en riktigt intressant skiva, där några av artisterna genom åren tolkar varandras verk. Resultatet är nya och fräscha låtar på ett lekfullt och spännande sätt. Precis som alltid med TobyMac och Gotee – inget de släpper är ogenomarbetat. Och den här skivan är givetvis inget undantag.

Spotify-länk: Various Artists – Gotee Records: Twenty Years Brand New

untitled111

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar