Vråltungt från Nya Zealand

| 19 februari, 2014 | 2 Kommentarer

Gillar du metal core med fullt ös och tunga gitarrer? Då bör du lyssna in Saving Grace! Bandet som kommer från Nya Zealand – känt för mycket men knappast för vråltung musik – har gått från att vara ett lokalt projekt som spelar inför 20 personer till att turnera världen runt med ett tungt skivkontrakt i ryggen.

Fem man starka Saving Grace levererar musik som är grymt tight, och riktigt tungt. Det är melodiskt och i toppklass i genren. Lyssna och njut, för det här är nog det bästa Nya Zealand gett världen på länge!

Spotify-länk: Saving Grace – Like a Trainwreck

Saving-Grace-The-Urgency-Cover-Art-1024x1024

Taggar:

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Kommentarer (2)

Trackback URL | RSS med kommentarer

 1. Lucas skriver:

  Tja! Blir glad över att du tar dig tid att tipsa om mer alternativa musikgenrer. Jag älskar olika typer av förgreningar inom hardcore. Vet dock inte om Facedown records är tungt skivkontrakt, det är ett kristet skivbolag som släpper kristna band. Även om bolaget i sig är ett av de större inom sin genre i den krista världen kanske det inte ett tungt kontrakt? Kontraktet genererar säkerligen solida showcases på klubbar med andra trossyskon.
  Nu låter det som att jag är skeptisk mot kristna bolag. Det är jag inte, jag tror på dem och har själv varit involverad i ett par. De ger oerfarna kristna artister studiovana och andra bra erfarenhet, vilket i sin tur kan göra det lättare att få kontrakt på större bolag och bredda publiken.
  Utan att veta något om Facedowns distrubitörer ställde mig bara frågan om kontraktet var tungt. Facedown i sig är ett rätt litet bolag i hardcorevärlden om man tittar utanför den kristna scenen. 🙂

  Allt gott!

 2. Mattias Backlund Mattias Backlund skriver:

  Hej Lucas, tack för din kommentar!

  Texten är skrivet delvis utifrån bandets egen hemsida, där de själva skriver ”signing multi-national record deals”. Beklagar om jag fattat fel!

  /mattias

Lämna ett svar