Vibe Topp 16 2016: Plats 1

| 31 december, 2016 | 0 Kommentarer

Nu kör vi!
Varje dag fram till 31 december räknar vi ner årets 16 allra vassaste låtar under det gångna musikåret. Vibe Topp 16 2016, helt enkelt.

Så är vi då framme vid årets sista dag och framme vid avslöjandet av årets allra bästa låt i den här nedräkningen. Det har varit ett bra musikår med många grymma låtar, men något riktig kamp om förstaplaceringen är det ändå inte. Här finns bara en solklar vinnare – Needtobreathes ”Happiness”. Sedan låten släpptes i våras har den tagit sig ut långt utanför ”boxen” och dykt upp i allt från TV4 och restaurangers spellistor till stora officiella låttips-konton på Spotify. Helt förståeligt, för det här är en monumental hit med ett helt eget sound. NTB har lyckats skapa en sanslös hybrid mellan gospel, rock och sydstatsrock och bakat ihop det hela till en av årets allra största låtar. Hela deras skiva ”Hard Love”, som släpptes i juli, är grymmens bra men ingen av låtarna mäter sig riktigt med ”Happiness”. Välförtjänt etta på denna lista  – grattis Needtobreathe till årets allra bästa låt! I alla fall i vårt tycke.

Tack för 2016 och på återhörande i januari. GOTT NYTT ÅR!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/2FhZiYOy6xKlnzdxFf1PI8
Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=xSWnSFPrPI4

Vill du lyssna på samtliga låtar från Vige Topp 16 2016 så klicka på Spotifylänken nedan.
https://open.spotify.com/user/coturnix/playlist/3LJNI7xyx3OYxdE5JdTuu4

4165e9598679b455efd83a24b1c9abea_960x960x1

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar