Tunga beats med FamilyForce5

Är det några som kan skapa feststämning och droppa feta beats på löpande band, så är det FamilyForce5. Det fem man starka bandet gick på knock när de 2006 släppte debutalbumet ”Business Up Front/Party In The Back”, där de briljerade med ett sound som kunde dra igång vilket party som helst och med beats som studsade iväg långt utanför kyrkornas gränser.

Nu, åtta år senare, har tre medlemmar försvunnit – bland annat tidigare frontmannen Solomon Olds som istället jobbar bakom kulisserna med bandet – men beatsen är fortfarande lika irriterande tunga och stämningen alltjämt lika hög. Nya albumet ”Time Stands Still” är på g, och som om inte det vore nog kommer de om några veckor till Sverige för en spelning på Gullbrannafestivalen. Räkna med grym stämning då!

Singeln ”Bzrk” går inte att summera bättre än såhär: det låter som FamilyForce5 bör!

Spotify-länk: Family Force 5 – BZRK – feat. KB
Youtube-länk: http://www.youtube.com/watch?v=au7of6Bd47Q

artworks-000080701890-5sqoy6-crop

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar