Switchfoot jubilerar

| 8 september, 2016 | 0 Kommentarer

10.
Det är en ganska mäktig siffra som San Diego-bandet Switchfoot kan stoltsera med vad det gäller antalet släppta skivor. I juli släpptes skivan ”Where The Light Shines Through” som gör att bröderna Foreman & co inte längre kan räkna sina skivor på bara två händer, och som firades med stort kalas i flera dagar hemma på den amerikanska västkusten.

Efter en smått genialisk föregångare, ”Fading West”, var det svårt att inte ha stora förhoppningar även på skiva nummer 10. Men dessa gossar gör givetvis ingen besviken. ”WTLST” visar sig vara ännu ett starkt ess i rock-ärmen (bokstavligt talat!) och bjuder på en imponerande radda av låtar. På något sätt känns det som Switchfoot har kokat ihop en välsmakande gryta av allt som gjort bandet så framgångsrika. Här finns ganska säkra Switchfoot-kort som ”Live It Well” och titelspåret ”Where The Light Shines Through”. Men här finns också ”Healer Of Souls” som låter som något bandet kunde skapat i början av karriären, minst sagt experimentella ”Float”, Fading West-doftande ”Shake This Feeling”, lekfulla ”Bull In A China Shop” och skivans största stund i form av dundrande ”If The House Burns Down Tonight”.

Så, ja – 10 verkar vara ett lyckonummer för Switchfoot. Eller snarare – ÄNNU ett lyckonummer!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/album/33f4Kc7Rh5VvrPPBfY6xdK

wherethelightshinesthrough

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar