Superproducenten tar ut julsvängarna

| 27 november 2020 | 0 Kommentarer

Många väljer den enkla vägen när de ska göra en julskiva; att helt enkelt plocka gräddan ur låtskatten och stöpa dom i ungefär samma form som originalet.
Den vägen valde INTE Tommee Profitt. I stället har superproducenten – känd bland annat för sina populära cinematiska album och för sin stora delaktighet i hiphoparen NF:s framgångar – gjort precis tvärtom. Han har tagit de största jullåtarna, men valt att knåda om degen ordentligt. I processen sticker han musikaliskt iväg åt alla håll och tar ut svängarna rejält – men så har det också tagit honom 15 år (!) att färdigställa albumet.

Kvar är en manual för alla som funderar på hur ett kreativt julalbum ska låta. Albumet ”The Birth Of A King” är inget annat än en ren uppvisning i musikalitet som går på knock både med sin lista över gästartister – allt från Tauren Wells till Sarah Reeves och Avril Lavigne – och med skivans sound. Det är bombastiskt, storslaget och kraftfullt – och fyllt till max av julkänsla. Missa inte!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/2khWddRNObmBspH6xuo66e?si=QHxh7ivVS8SKzVT8_0jADA

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar