Newsboys fortsätter trenden

| 3 december 2015 | 0 Kommentarer

Det är svårt att tro, men sanningen är att det i år har gått hela 30 år (!) sedan Newsboys grundades, då i Australien och med Peter Furler vid rodret. Hit efter hit har sedan dess lagts till listan och Newsboys kom att bli ett av de där banden alla nämnde om man pratade om de största banden på den kristna scenen.

En hel del har dock hänt på senare tid. Inte minst när Peter Furler – mannen med den unika rösten som var synonymt med bandet – lämnade för ett gäng år sedan och ersattes av en annan gigant – den tidigare DC Talk-medlemmen Michael Tait. Plötsligt fick gruppen ett nytt uttryck, en ny röst som präglade bandet och pånyttföddes. Känslan för att få musiklyssnare världen över visade sig dock vara konstant, och även med Tait vid rodret har Newsboys haft förmågan att toppa listor.
Nu är nya singel ”Guilty” här, och redan börjar den klättra på topplistorna. Vad tycker du om Newsboys a’la 2015?

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/1cqBgNLPLkykrZK8ZCvlW7
Youtube-länk:
https://www.youtube.com/watch?v=RvKGkYVWUC8

  1. 5bc7d8d0fb908dfba36d46c0aeb613b4_682x685x1

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar