Imponerande release från veteranen

| 1 december, 2017 | 0 Kommentarer

”Gammal är äldst” är en vid detta lag ganska söndertrasad klyscha, så förlåt att vi använder det igen. Men det är svårt att inte imponeras av en av den kristna musikscenens allra största institutioner – Michael W. Smith. Skulle vi börja traggla oss igenom hela hans karriär så skulle det här året inte räcka till, så vi låter bli det och konstaterar istället kort och gott att veteranen Michael nu hunnit passera 60 (!) år. Men lyssnar du på hans splitternya musik så är det svårt att förstå.

Michael har genom sin ofantliga karriär hunnit med det mesta och har haft ett antal ”peaks” genom åren, men knappast trodde jag att en av hans stora formtoppar skulle dyka upp vid den tid i livet när de flesta andra börjar fundera på vilket bröd de ska köpa för att mata ankorna med när pensionen kommer (lätt generaliserat!).

I slutet av sommaren kom starka låten ”A Million Lights”, från kommande skivan med samma namn (som dyker upp i februari nästa år), men hans helt nya ”Love Always Wins” är en så vacker toppmodern hitlåt att det inte verkar som att Michael  hört talas om uttrycket ”gammalt och mossigt”. En grymt bra låt med en snygg produktion, skön text och överlag en pampig känsla. Urstarkt!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/1HftG0PwdqlTKlxRvAXLyL

Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=5-VTTDYF4BI

 

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar