Fireflight på egna ben

| 19 maj, 2015 | 0 Kommentarer

Efter fem skivor, ett antal nomineringar till fina priser och en position som ett av de största banden på den kristna rockscenen valde Floridabaserade Fireflight att bryta med sitt skivbolag. Istället gav de sig ut på jakt efter så kallad crowdfunding, där fansen själva varit med och stöttat projektet med en sjätte skiva. Nu har resultatet, ”Innova”, landat. Och det är ett nytt Fireflight som lyssnaren får möta, rent musikaliskt sett.

Bandet kliver lite ur sin klassiska, hitstöpta rockfåra som präglat framförallt de två senaste skivorna (vem minns inte sanslöst braiga skivan ”For Those Who Wait” från 2011!), och satsar istället på mer experimentell rock. Den klassiska studiolacken är väck och istället är det indie-damm som virvlat upp runt bandet på ”Innova”, med en del känsla från hur bandet lät när de en gång i tiden började släppa låtar. Om det kommer funka? Tja, det är upp till lyssnaren att avgöra! Vad tror du – flipp eller flopp från Fireflight?

Spotify-länk: https://open.spotify.com/album/0rObLKBdPqldGUpMaFjdmf

desktop

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som journalist och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver, busar han antagligen med sin dotter eller är ute på en fisketur.

Lämna ett svar