Ett nytt mästerverk av Asbury

| 22 augusti 2020 | 0 Kommentarer

Med monstersuccén ”Reckless Love” blev Cory Asbury ett namn på de flesta lovsångsälskares läppar – över hela världen. Låten, som bara på Spotify streamats nära 130 miljoner gånger, är en av de tveklöst största lovsångerna som släppts det senaste decenniet – men tro inte för det att Cory inte har mer musik i sig.

Tidigare i år släppte han vackra lovsången ”Egypt” tillsammans med Bethel Music och nu har han släppt ett helt nytt soloalbum, ”To Love A Fool”. Albumet befäster på något sätt hans position som ett stort namn på den kristna musikscenen och suddar ut alla tveksamheter om att Cory inte skulle vara något annat än ett ”one hit wonder”.

På skivan radar han upp starka låtar, men inledande ”Canyons” är tveklöst något extra. När vi summerar årets bästa låtar kommer den här ligga högt upp på listan, det vågar jag lova redan nu. För ”Canyons” är smått obeskrivligt vacker i sin text, känsla, sång och melodi och lindar sig som bomull runt musikhjärtat – och släpper sedan inte taget.

Det här är en låt som verkligen berör – och som samtidigt visar en helt annan sida av Cory än ”Reckless Love”. Missa inte!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/3qJrhAPsIAPZ0NcJ7erI6t?si=NAQevwWhTmmZ4xTbv6gXvA

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar