Bjussar på grymt extramaterial

| 23 augusti, 2017 | 0 Kommentarer

För lite drygt ett år sedan släppte amerikanska Needtobreathe sitt album, ”Hard Love” – vanlig ordning välfylld med bra låtar. Inte minst blev ”Happiness” en stor hit, långt utanför bandets ’vanliga’ lyssnarkrets. Men bandet hade tydligen mer att bjuda på. För i processen att skapa ”Hard Love” fick bandet skära bort några låtar, som helt enkelt inte rymdes på plattan, och de släpps nu istället på EP:n ”Hard Cuts”.

Men det här är inga låtar som förtjänar att vara ”restprodukter”. Här pratar vi låtar som alla dagar i veckan skulle platsat på vilken av bandets plattor som helst. Nya låten ”Count on me” är nedstämd och vacker, ”Waiting” äter sig fast som klister och är en riktig hit, medan hela bandet tar ton i underbara ”Cages”, som redan blivit en ny favorit hos många fans. Allra bäst – i mitt tycke – är nog dock ”Walking on water¨. En mäktig låt, vars text om att Gud bär trots de felsteg man gör. Texten är stark och berör och får mig att lyssna om och om igen:

”There’s no turning back
Nothing in the past
My eyes on You again
Can’t see nothing at all
But Your outstretched arms
Help me believe it
Though I falter
You got me walking on water”

En RIKTIGT bra EP du bör spana in!
Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/0WWUC8RjWvuBTkiiFDxyQf

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar