Barrett bjuder på grym debutskiva

| 17 augusti 2018 | 1 Kommentar

Pat Barrett visade redan i våras genom sin första EP som soloartist att hans kommande fullängdare kunde hur bra som helst. Och precis så blev det. För några veckor sedan släppte den tidigare Housefires-sångaren sin debutskiva – och som han gjorde det. Han har redan gett oss fantastiska ”Better” och grymma versioner av Housefires-mästerverket ”The Way (New Horizon)”. Men på debutskivan har han fyllt på med ytterligare ett koppel av bra låtar, där det är smått omöjligt att inte svepas med. Han har röst, närvaro, känsla och texter som ger ett sånt djup i alla hans låtar – de går inte riktigt att låta bli att lyssna på.

Av alla låtar på skivan fastnar jag personligen lite extra för ”Hymn Of The Holy Spirit”. Bara namnet säger allt – det är en fantastisk ny lovsång/psalm som kan bli en ny modern klassiker. Vem översätter denna till svenska? En av många pärlor från en riktigt grym debutskiva!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/4AEgObvtiIcnvbuFTIw7XJ?si=3KWrApKeStGzxXj_wEbrBA

Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=zGsawBBxVMY

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Kommentarer (1)

Trackback URL | RSS med kommentarer

  1. Hans-Göran Gerhardsson skriver:

    Det jag vill uppmärksamma med Världen idag´s musikrecenssion är ordet ”grym”. Jag har mött det ordet tidigare då även när det gäller musik. De som använt det ordet i detta sammanhang har ju naturligtvis syftat på att det är menat som positivt och starkt.
    Men om man går till Svenska Akademins Ordbok visar det sig att ordets betydelse inte tillnärmelsevis har den betydelse som det som nämnts ovan. I denna Ordbok har ordet grym betydelse av ”som är fylld med (stor) vrede, (mycket) förtörnad, förgrymmad” eller ”fasansfull, fruktansvärd, förskräcklig” eller ”som har ett i hög grad frånstötande eller obehagligt utseende” eller ”som är benägen att tillfoga andra lidande”

Lämna ett svar