Årets bästa julalbum?

| 29 november 2020 | 0 Kommentarer

For King & Country har redan visat prov på vad de är kapabla att göra med julmusik, i form av deras omtalade version av ”Little Drummer Boy”. Nu har de australiensiska bröderna tagit det hela ett steg till – i form av albumet ”A Drummer Boy Christmas”.

Duon lyckas hela tiden med fingertoppskänsla balansera på den sköra tråden med klassisk julkänsla och nyskapande sound. Här finns klassiker som ”Joy To The World” och ”Go Tell It On The Mountain” I nya galet snygga versioner. Här finns en urstark version av ”O Come O Come Emmanuel” (med Needtobreathe som gäster). Och här finns nyskrivet material som ”Heavenly Hosts”.

Det hela sammantaget gör det här albumet till den här julens kanske största måste-album – och rentav det bästa julalbumet denna säsong (i hård konkurrens om den titeln med Tommee Profitt, förstås). Det här är inget dussin-album, inget hafsverk och ingen mellanmjölk. Det här är ren och skär kvalité – från början till slut.

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/0QK0ftnKFr0DSOzB5HCmfJ?si=DlnKoY4qQW-p_yvEbipa8A

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar