Topp 15 2015: Plats 1

| 31 december 2015 | 0 Kommentarer

Många var kallade. Bara en kan vinna.
Årets sista dag är här och med den även detta års sista inlägg, och tillika den allra översta platsen på vår årsbästalista ”Topp 15 2015”.

Fantastiska artister och grupper har redan passerat på den här listan, många bra låtar finns att skriva ner med bläck ner årets summeras. Men, en del låtar har något extra. Det där som sliter tag om lyssnaren redan vid första lyssningen och sedan håller fast krampaktigt i lyssnaren. Precis så var det med NF. En debutant som från ingenstans slog ner som en hel åskstorm med sin magiska ”I’ll Keep On”. Här pratar vi en låt som skulle kunna bli hur stor som helst även på den profana marknaden, och som är smått omöjlig att släppa.

Den briljanta refrängen – sjungen av Jeramiah Carlson – är lika enkel som genial, och lika älskvärd som trallvänlig. Som av en händelse råkar hela NF’s debutskiva ”Mansion” vara rackarns bra, med hiphop i absoluta världsklass. Det är inte bara det att den här 24-åringen rappar så grymt bra, han kan också skriva refränger och slingor som fångar vilken lyssnare som helst. Titelspåret ”Mansion”, ”All I Have” och ”Turn The Music Up” är bara några av de starka essen från hans sanslösa debut, och det här är en skiva som även de som inte normalt lyssnar på hiphop bör spana in.
Och tja…vi har sagt det förut på den här listan, men även NF är en artist som får CCM-marknadens framtid att se ljusare ut än på länge.
Grattis NF, förstaplatsen är din!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/6YuOcftU2UYIXFuYJjave8

Vill du lyssna till hela Topp 15 2015, så klicka på denna länk till Spotify: https://open.spotify.com/user/coturnix/playlist/6ZVaZKKlXvq72VuRss8IvR

nf

Taggar: ,

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar