Topp 13 2013: Plats 1

| 31 december 2013 | 0 Kommentarer

En hel del låtar hinner släppas på ett år. 2013, tycker jag, överlag har varit ett halvdant musikår, med undantag från låtarna på denna topplista och en bunt till. Men hade någon innan året sagt att Martin Smith skulle släppa två skivor under året hade det redan då gått att gissa sig till att han skulle ha med toppstriden att göra.

Den forne Delirious?-sångaren har en förmåga som få att skriva hits av rejäl kaliber, och det visar han med all önskvärd tydlighet under året. Hans ”Solomon’s Ashes” från del två av hans ”God’s Great Dancefloor”-skivor hittade du tidigare på denna lista. Men årets bästa låt är hämtad från del ett.

”Fire Never Sleeps” studsar iväg med hamrande trummor som doftar en hel del av 80-talets U2, men går rakt in i medvetandet redan vid första lyssningen. Och sedan fortsätter den bara att växa. Det är en direkt hit, som med både intensitet, musikalisk briljans och en stark text förtjänar att ta hem förstaplatsen på listan över 2013 års bästa låtar.
Martin Smith är inget annat än ett musikaliskt geni. Det visade han i år. Än en gång.

Spotify-länk: Martin Smith – Fire Never Sleeps

martin-smith-gods-great-dance-floor-step-1-cover-art

Taggar: , ,

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar