Tinnesz når mångmiljonpublik

Som gitarrist i gruppen Mikeschair var han med och fick flera hits på den kristna popscenen. Men det är ingenting mot hur det gått sedan Sam Tinnesz lämnade bandet och i stället satsade på en solokarriär. Sedan dess har hans låtar streamats långt över 150 miljoner gånger bara på Spotify, där han har över 3,1 miljoner lyssnare varje månad.

Mäktiga siffror, alltså, men så har Sam också lyckats nå ut minst sagt brett med sin musik. Hans låtar har placerats i en rad tv-serier och tv-program hemma i USA, och han har samarbetat med en lång rad artister inom olika genrer. Allt det har tillsammans byggt upp hans karriär allt mer, samtidigt som han gått från klarhet till klarhet i sina låtsläpp.

Ett av årens släpp från Sam är sköna ”I Don’t Miss You” , en låt som låter som något som band som Welshly Arms, X Ambassadors eller Imagine Dragons hade kunnat koka ihop. Riktigt starkt – riktigt bra.

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/63bQvKyHSruZz23F4kz1CU?si=2uUlhlL5RQenTWAAZXuKog

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar