Switchfoots nya är här!

| 23 januari 2014 | 0 Kommentarer

Det är svårt att förstå att det gått 17 år sedan Switchfoot skivdebuterade, för när bandet släpper sitt nionde album är det allt jämt ett modernt sound som bandet presenterar. San Diego-rockarna brukar gå från klarhet till klarhet, och försmaken av det nya albumet på Fading West-EP:n i höstas lovade gott.

Fading West levererar inga tunga rocktracks likt låtar som ”Dark Horses” eller ”Mess of Me”, vilket jag till en början kan sakna lite. Men här finns, redan vid en första lyssning, en del pärlor som ”Saltwater Heart” och ”Let It Out”. Skivan bjuder på skönt sväng, som får dig att vilja kasta dig ut på en surfingbräda tillsammans med bandet i Kalifornienkustens saltstänkta stränder. Skivan innehåller en hel del ”woohoo”-skrålande men också väldigt mycket känsla. Det är tight, och låter precis som Switchfoot borde låta 2014.
Dessa gossar kan än.
Tveklöst.

Spotify-länk: Switchfoot – Fading West

artworks-000058015412-szwoi4-original

 

Taggar:

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar