Musiksvepet. Plock från Sverige

| 20 november 2013 | 0 Kommentarer

7331720001774.170x170-75Så här års släpper många väletablerade artister album med julmusik. Ibland – om man nu får tänka så – kan det skorra lite falskt, när artisterna i vanliga fall inte verkar visa minsta tendens åt att vara ens lite kristna. Men i de glada gamängerna Samuel Ljungblahds och Ole Børuds fall råder det ingen tvekan. I singeln Mary´s Boy Child ryms en kännbart äkta kärlek till julens huvudperson – och diskostråkar. Den kombon.

Artister: Samuel Ljungblahd & Ole Børud
Titel: Mary’s Boy Child (singel)
Plats: iTunes


BJ_Narnatten_frontBengt Jo­han­sson och kören Mosaic bjuder på en härlig mix av nyskriven julmusik till både nyskriven text och texter skrivna så tidigt som på 800-talet. Men soundet är nutid. Ett barn är fött pyntas med slide guitar och banjo utan att bli fånigt. Klassiskt rofyllt och nära, som alltid när Bengt är med. Mosaic lägger varsamt till det lilla extra.

Artister: Bengt Johansson med Mosaic
Titel: När natten blev ljus
Förlag: Pinehouse Records


talkcd1113Malena Furehills visor är finstämt ton- och instrumentsatta små bilder ur vardagslivets möte med det gudomliga. Texterna kräver ett par aktiva lyssningar och är både enkla och poetiska. ”Närsynt men trägen söker jag vägen.” ”… trötta tankar, bara, som lurats fast i fällan att gå alltför långt från källan.” Jesu namn nämnt hade varit pricken över i-et.

Artist: Malena Furehill
Titel: Rakt igenom
Förlag: Talking Music


MickeFhinn_underbaradagarEn skiva som andas optimism och glädje. Sådan är den, Micke Fhinns Underbara dagar. Varsamt producerade tämligen rättframma sånger om en stockholmares kärlek till Gud och hans son Jesus Kristus. En 50 minuter lång miniretreat tillsammans med Micke Fhinn. Så känns den.

Artist: Micke Fhinn
Titel: Underbara dagar
Förlag: Adora Records


Skärmavbild 2013-11-15 kl. 13.46.34_cmykBom­bastiskt. Blytungt. Mycket långt från vanliga C-Amoll-F-G. Absolut ingen rekommendation till mormor i julklapp, men gärna till den tonårskompis som undrar över hur det är med Gud egentligen och letar sig vilse i annan symfonisk hårdrock. Profana rockscener lär välkomna detta i år skivdebuterande dalabandet Benesser.

Artist: Benesser
Titel: The start of something new
Förlag: Benesser Music

Taggar: , , , , , ,

Kategori: Musikbloggen, Recensioner

Om författaren ()

Nyhetschef på Världen idag. Älskar att tillsammans med tidningens slitvargar till medarbetare göra nästa nummer bättre än det förra. Gift med Lina, har två härliga döttrar och när en dröm att någon gång starta ett garageband.

Lämna ett svar