Local Sound ger gåshud

| 21 mars 2018 | 0 Kommentarer

Det flödar mycket musik på Spotify, mina spellistor är fyllda till brädden av låtar i alla genrer. Men mitt i all denna ständiga ström av musik finns det låtar som berör extra mycket. Fortsätt läsa så ska du få ta del av ett av dem.

BeLocal är en ungdomsrörelse i CCM-musikens huvudstad Nashville med verksamhet på college runtom i staden. Men rörelsen har samtidigt en vision om att nå ut betydligt längre än så och har därför skapat projektet Local Sound. De har som mål att skapa innovativ musik som når ut i världen, och det har de bevisat flera gånger om genom grymma låtar som ”More Than Air” och ”Wild” , där den sistnämnda låten dessutom fick en än starkare kostym genom en helt ny remix i höstas.

Med sitt moderna stil och sound har dom redan imponerat på mig flera gånger, men när det här gänget nu ger sig i kast med att spela in låtar på ett hotell (!) blir det nästan löjligt bra. I en gränd utanför hotellet bjuder de på en sanslöst bra, funkig version av deras ”Wild”, på ett hotellrum skapar de en mer avskalad version av ”More Than Air”.

Men när de plockar upp och dammar av sin ”Shepherd” på hotellrummet så blir det…gåshud. Från första ackordet till slutet sveps man med av rösterna, musiken och inte minst den berörande texten som går på djupet. Det är en otrolig låt som i hotellrummet, med bara röster, några enkla instrument och några stråkar lyfter till oanade höjder. Det är sanslöst vackert. Nära. Och drabbande. Det är en sån där låt som när den börjar ljuda från spellistan verkligen omsluter hela lyssnaren, en sån där låt som sticker ut när låtarna avlöser varandra i spellistorna.

Local Sound bjuder på ett av vårens starkaste ögonblick såhär långt. Och missa absolut inte videorna på Youtube från ”Hotel Sessions” – fantastiskt snyggt filmat med enkla medel och där du sveps rakt med in i tagningarna. Som sagt – gåshudsvarning!

”I Leave the world behind to follow you
Im drawing close you’re drawing closer

Time fades but your love is forever Jesus Jesus

All of my heart you have All of my heart
Take my life it is your’s all I am for your cause
Though I stumble and fall you will carry me home
I’m always in your sight Jesus shepherd of mine

When the enemy surrounds me you speak into the storm
You seat me at the table in the middle of a war
And I will fear no evil and I can’t see the way
Your goodness and your mercy overwhelm my pain”

 

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/5wJb7Gm0TEq6ft47xbhKZb?si=u3GFcY6zR0W-saOQH5Pg7Q

Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=DKAr1a5Bd84

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar