Dubbelt upp från veteranen

När Michael W. Smith släpper ny musik år 2018 så gör han det inte bara en gång – utan två. Redan ifjol droppade han ut låtar som ”A Million Lights” och ”Love Always WIns” som vittnade om både ett nytt och fräscht sound och om att det som skulle komma torde bli riktigt bra. Och så blev det verkligen.

Första släppet i år, ”A Million Lights”, är en fantastisk platta, där produktionen både överraskar och imponerar. Det var i alla fall inte såhär jag förväntat mig att 60-årige Michael W. Smith skulle låta, men resultatet är bländande. Han radar upp pärlor som tål att höras om och om igen och visar upp sig med ett sound som passar även en ny generation.

Andra skivan, ”Surrounded”, är i mer klassiskt Michael W. Smith-snitt, liveinspelat med Michael vid pianot – succéreceptet bland annat från hans ”Worship”-skivor. Även här pratar vi om en riktigt bra skiva, om än musikaliskt ganska åtskild från ”A Million Lights”. Men det går inte att göra annat än att imponeras av denna artist, som efter 35 år på musikscenen visar att han fortfarande kan leverera musik i absoluta toppklass. Imponerande!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/album/1F2IAG6KUmwx53p2PCOLbO?si=f9sVe7YgTL-iep9I0C1OVQ

Kategori: Musikbloggen

Mattias Backlund

Om författaren ()

Mattias Backlund jobbar som frilansjournalist, egen företagare och informatör och är en erfaren musikskribent. Han driver bloggen Glowing Vibe som tipsar om smått och stort inom kristen musik. När han inte skriver så busar han antagligen med sina tre barn, fiskar, lagar mat eller fågelskådar.

Lämna ett svar