Senaste inläggen

Ger nytt liv till mäktig lovsång

| 23 maj, 2017 | 0 Kommentarer

Få har väl antagligen missat Delirious?-klassikern ”Majesty (Here I Am)” – en av våra stora nutida lovsångsklassiker. Låten må ha några år på nacken, men när kanadensiske sångaren Dan Bremnes tar sig an låten på sitt egna sätt väcks den till nytt liv. En vacker version av en fantastisk lovsång – lyssna, blunda och sveps med du också. Starkt!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/7M1YqMwoQHz4aKkdzvsYBE

Nya sydstatstoner från Third Day

| 21 maj, 2017 | 0 Kommentarer

Sydstatsgitarren är återigen vässad, Mac Powells röst nysmörjd, pianot är intrimmat och trumpeten är framplockad – giganterna Third Day gör sig redo för ännu ett skivsläpp genom att släppa helt ny musik.
Senast var det lovsånger som gällde, men ska man tro första smakprovet ”Revival”, från kommande plattan (som väl är deras 264:e skiva eller något i den stilen) så är kompassen denna gång inställd mot den amerikanska södern igen.

Visst låter det bra även denna gång – vem hade trott något annat om Third Day?

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/1uv394lqUfqAlfqI5YVyZX
Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=WoIAcom2zAk

Ny hit från bröderna Ward

| 19 maj, 2017 | 0 Kommentarer

De tre bröderna Ward som utgör amerikanska rockbandet Consumed By Fire fick mig lätt förälskad i låtar som ”Lean On Me” när de dök upp i slutet av 2015, och de amerikanska radiostationerna förälskade sig lika mycket i deras ”He Waits For Me”. Något stort var i görningen, det var känslan, och den känslan förstärks när bröderna nu släpper nytt material.

Purfärska ”I Need You God” är en riktig hit, som sätter sig som klister direkt och som äter sig fast i repeat-knappen. Har du inte upptäckt Consumed By Fire är det dags att göra det nu – det här bandet kan mycket väl vara ”the next big thing”!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/50DdkSi6y5auqotvkZUPsf

Knapp är tillbaka

| 16 maj, 2017 | 1 Kommentar

När 2000-talet var ungt tog Jennifer Knapp en hel musikscen med storm. Med låtar som ”A Little More” och ”Breathe On Me” blev hon ett namn på allas läppar – och slog Sverige med häpnad vid liveframträdanden. Hennes skivor sålde som smör och framgångarna travades på varandra, men säg den karriär som varar för evigt. Knapp la sin gitarr på hyllan i ett gäng år, ända fram till hon 2014 gjorde comeback.

Nu är hon återigen tillbaka. Hennes nya ”New Day” är en klassisk Knapp-låt, som låter som en lämning från hennes skivor i tidiga karriären. Bra och lyssningsvärt! Vad tycker du om Knapp a’la 2017?

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/1pmzWVq2apszivZe2jDHRQ

Starka lovsånger på svenska

| 13 maj, 2017 | 0 Kommentarer

Redan i höstas tipsade vi om svenska New Wine som bjöd på fantastisk lovsång genom sin urstarka ”Ära till Gud”. Nu har hela den senaste skivan släppts på Spotify, och det ger definitivt all anledning att lyssna! Det hela drar igång med en svensk version av Phil Wickhams ”This is Amazing grace” och fortsätter sedan bara med den ena starka lovsången efter den andra. En fantastisk version av ”Hörnsten” hör till övriga godbitar på skivan, som är en riktig guldgruva att frossa i för den som vill höra riktigt bra svensk lovsång. Mycket bra!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/0QBHhQZNBN9teHJ1IG40JR

Svensk lovsång i annorlunda förpackning

| 11 maj, 2017 | 0 Kommentarer

Erik Augustsson är svensken som lyckats med det få svenska kristna artister gjort – att slå i USA. Under namnet Ultrabeat skapade han dancemusik som väckte sån uppmärksamhet att han signades av det stora bolaget BEC Recordings och fick släppa sin musik även på andra sidan ”pölen”. Men numer är det svenska som gäller och under eget namn. 2008 kom första svenska skivan, och ett nytt är på väg. Första smakprovet, ”Allt tillbaks till Jesus”, är här – och det låter riktigt bra! Det hela kan beskrivas som en klassisk svensk, ny lovsång men i en futuristisk, elektronisk förpackning som sticker ut från mängden. Låten sätter sig – väl värt att spana in!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/0VX7ZO29lsDNpL0I4ogdct

Ny hit från Stevenson

Ryan Stevenson har redan bevisat flera gånger att han är en fantastisk låtskrivare, inte minst genom låtar som ”Fresh start”, ”Eye of the storm” och ”Holding nothing back”. Då ska man ändå betänka att denna man är 38 år och så sent som för två år sedan släppte sitt allra första album. Nu är han tillbaka och än en gång är det sylvass musik som han levererar. ”The gospel” är ännu en hit som lär ta sig högt upp på både försäljningslistor och radiostationernas spellistor. Snacka om vass låtskrivarpenna!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/1RCZprFcpw8u89pVBN90tv
Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=NTdFEZhjiko

Fantastiska psalmarrangemang med Anthem Lights

Amerikanska bandet Anthem Lights har mestadels gjort sig kända för att bjuda på covers av kända, rykande heta hits. Något som gett bandet miljontals lyssningar på Spotify och som spridit bandet vida omkring. Men utöver att släppa egna versioner av stora hits, har de precis tagit sig an den amerikanska psalmskatten. På skivan ”Hymns” ryms stora sånger som ”It is well with my soul”, ”I need thee every hour” och ”In Christ alone” – tillsammans med nyare verk som ”Good good father” – i vackra, flerstämmiga, nakna arrangemang. Insatserna är stundtals på gåshudsnivå – vilka pipor dessa gossar besitter! De egna arrangemangen skapar en skön stämning och ger nytt liv till de gamla verken. Vackert!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/3VgFcUGnIykIeCZ67X2mNk

Vacker pianoballad

Vill du vara en av de första att upptäcka ett riktigt framtidsnamn? Då ska du fortsätta läsa! Lauren Alexandria som till vardags jobbar som lovsångsledare i en amerikansk församling har nämligen precis släppt sin debut-EP, ”Victorious in love”. Jag snubblade över öppningsspåret ”Found” av en slump, och fastnade direkt. Sittandes vid sitt piano levererar hon en stark lovsång med en vacker text värd att lyssna in lite extra. Enkelt och avskalat, men med stor känsla och en bra röst – den här kvinnan lär du höra mer av i framtiden

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/2YVFnuIbn4MbZM4Gbynwr6

Vårens starkaste låt?

Ta en av de absolut bästa lovsångerna just nu, använd den som refräng i hiphoplåt och rama in allting med rap från två av de hetaste rapparna just nu. Tja, så enkelt är receptet för att skapa en av de absolut starkaste låtarna just nu! Amerikanska duon Social Club Misfits, bestående av rapparna Fern and Marty, är grymma på egen hand, men med Hillsongs ”Broken Vessels (Amazing Grace)” som refrängslinga lyfter de ytterligare ett par snäpp. Resultatet i ”Misfit Anthem” är fantastiskt, från början till slut. Det är en text som går direkt in till hjärtat och en känsla av värme som de förmedlar på ett grymt bra sätt.

Det här får du bara inte missa – klart en av vårens allra bästa låtar. Urstarkt!

Spotify-länk: https://open.spotify.com/track/3lHRWF2N3rEWgb0iYeQ6wB
Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=mfMY8PWPH6w